пʼятницю, 28 січня 2011 р.

Правда про лженауку астрологію


Багато в наш час чуємо про так звані астрологічні прогнози, бачимо скрізь різноманітні "універсальні" гороскопи тощо. Довідуємося, що астрологія - це різновид магії, ворожби (від гр. astron зоря + logos поняття, вчення). Христова Церква її строго забороняє як гріх про найпершої заповіді Бога. Вона не сміє називатись наукою, як наприклад, астрономія, бо є лженаукою в суті. Ворожба, прихована за астрологією, є диявольською поміччю пізнати таємні речі: минулі, теперішні і приблизно на 70% майбутні. До слова, на Лаодікійському соборі в 345 р. н.е. (канон 36) астрологію було заборонено і астрологів відлучили від Христової Церкви. Знаним борцем із цим магічним марновірством був теж св. Августин, який до свого навернення сам вірив у неї. Астрологія прийшла якраз із Вавилону.

Проклятий біс – це прадавнє джерело зла та безсоромний батько брехні і всього, схожого на неї, тобто так само і на сумнівну астрологію. Лишень благочестиві пророки, Божі слуги, до слова, як написано у св. Писанні, з Господньої волі говорили непомильно про майбутні речі, а ворожбитові (ясновидцеві), якщо це не звичайний шарлатан-неук, дідько навіює тільки те, що зі свого досвіду передбачає, тому й помиляється. Лжепророки не перевелися теж і зараз, на жаль.

Астрологічні “точні” прогнози на день, тиждень... дуже часто у різних газетах чи журналах між собою відмінні, відносні. А це чомусь мало хто зауважує. З церковного погляду на цьому у великій мірі позначається діяння злого духа: не далекі зорі, як уже нам відомо, а сам нечистий намагається маніпулювати людьми через своїх співробітників (астрологів). Що можуть вчинити безсилі зорі? Хто їх створив як і інші світила небозводу?

Колись, між іншим, в Ассирії та Вавілонії була поширена так звана астролатрія – поклоніння зорям…

Все, без найменшого сумніву, знаходиться в могутніх руках Творця. Астрологія намагається запрограмувати нас своїми абсурдними гороскопічними посланнями з метою позбавити людину розсудку та віри в Бога. Ми стверджуємо, що небесні світила дають пізнати зміни клімату (з дощової погоди на сонячну і т. п.), але щоб впливати на наші вчинки і керувати нами... З цим абсурдним твердженням правдивий християнин, який твердо вірить у Боже Провидіння, не може ніколи погодитись: через довіру різним гороскопам чистота віри є під загрозою синкретизму чи змішання по-іншому.

Американський лікар Шранк, до речі, відкрив, що люди, які постійно вдавалися до послуг астрологів, згодом мали різні психічні розлади як страх до життя, цілковитий хаос тощо.

Аж до наших часів не перервалася так звана тибетська гілка астрології, де служитель культу і астролог виступає як одна особа; буддійські ченці вивчають астрологію поряд з філософією. Також ще стародавні вавилоняни знали про феномен астрології, проте сьогодні ми дивимося на це саме очима Божого Слова у світлі цілого християнства: "Щоб не було в тебе нікого ... хто віщує (гороскопи)..., або волхвує (астролог)... Бо огидний для Господа кожен, хто це робить, бо саме за ці гидкі звичаї Господь, Бог твій, проганяє ці народи перед тобою. Бо народи, яких ти маєш прогнати, слухаються чарівників (оригінальний текст - астрологів) і ворожбитів тобі ж Господь, Бог твій, не дозволяє так чинити" (Втор. 18, 10-14).

Це була, отже, критична правда про лженауку астрологію, що побудована у своїй основі на принципах окультизму та абсурду..

2 коментарі:

  1. Дайте мені будь-ласка відповідь на таке запитання: я замітив що самі знаки зодіаку дуже підходять до певних рис характеру людей! Чи є гріхом бажання побачити загальний характер (ну скажем приблизний)людини через її знак зодіаку ? Тобто заглянути в знаки і подивитись на дату народження і відповідно достосувати до стихії знаку, яка по характеру цілком співпадає ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це теж гріх марновірства! Звертання до зодіаків узагалі не потрібне християнинові.

      Видалити